2. nädal

 

Kool🏫

Sel nädalal algas koolis õppetöö. Esmaspäeval ärkasin kell seitse ja peale hommikusööki jalutasin kooli. Hommik oli päris külm, aga õnneks vihma ei sadanud. Esimesel päeval oli mul kaks õppeainet: inimfaktor lennunduses (Human factors) ja lennukisüsteemid (Aircraft Systems - Structure and Mechanical Systems). Mõlemat õppeainet oli 2 tundi, esimeses tunnis keskendusime sissejuhatusele ning teoreetilisele osale. Teine tund oli aga praktilisem osa, nimelt lennukisüsteemide tunnis lahendasime erinevaid füüsikalisi ülesandeid.

 

Teisipäeva pärastlõunal toimus mehaanika (Advanced Mechanics) tund, kus lahendasime samuti erinevaid ülesandeid, algul ei saanud ülesannetest aru, kuid natuke nuputamist ning juba varsti lahenesid ülesanded nagu nalja.

 

Kolmapäeval oli aerodünaamika(Numerical and Experimental Aerodynamics) tund, teoreetilises osas rääkis õppejõud kogu aerodünaamika põhitõed läbi. Kuna minu jaoks tegemist suures osas uue teemaga pidin kodus natuke ise ka teemaga tutvuma, et teema ilusti selgeks saada.

 

 

Neljpäeval oli meteroloogia(Atmospheric Physics and Applied Meteorology) tund, kus õppisime atmosfääri ülesehitust. Lisaks tegime ka mõned lihtsamad arvutused.

 

 

Reede hommikul toimus Elektroonika tund (Electronics project). Tegemist õppeainega, kus tuleb teha rühmaga(3 inimest) valmis projekt ning kirjutada ka analüüs. Projektiks on kõigil siis Cable Monitor ehk seade millega saab mõõta erinevaid juhtme parameetreid nagu magnetväli, voolutugevust, juhtme pikkust jne. Projekt tundub minu jaoks juba üsna keeruline, kuid tudengid kellega ühes rühmas olen, ütlesid et ma ei pea väga muretsema, sest nad oskavad mind aidata kui ma peaks millegagi hätta jääma.

Nädala tunniplaan
 

 

Geneva

 

Ilmateade lubas üle pika aja ilusat päiksepaistelist ilma, seega otsustasime minna taas seiklema. Seekord võtsime sihtkohaks riigi teises otsas oleva linna Geneva. Rongisõit sinna võtab üle 3 tunni, seega läksime rongile juba kell viis hommikul. Esimene pool rongisõidust kulges enne päikesetõusu, kuid kui väljas juba valgemaks hakkas minema hakkasime nägema ilusaid viinamarja põlde. Kohale jõudes alustasime jalutuskäiku vanalinnast ning käisime ära ka Saint-Pierre katedraalis. Järgimiseks võtsime suuna järve äärde, kus lisaks helesinisele veele loodsime näha kuulsat purskkaevu, kuid kahjuks tol päeval purskkaev ei töödanud. Peale seda käisime ära kõigile hästi teada ÜRO peahoone ees. Linnas jalutades oli kaugel
näha ka lumiseid Alpe. Õhtul peale kõiki tegevusi sõitsime rongiga tagasi Winterthuri.












Winterthur


Soojemate ilmadega olen käinud ka paar korda õhtuti jalutamas. Kõige rohkem meeldis mulle jalutuskäik ühe linna servas oleva künka otsa. Sinna jalutades nägin taas mitmeid viinamarja põlde ning tippu jõudes oli sealt super vaade linnale. Vaatasin, kuidas päike loojus ning hämaras jalutasin ühikasse tagasi.



Selleks korraks kõik, aga uuel nädalal kirjutan jälle uutest seiklustest.





 

 

 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ettevalmistus uueks väljakutseks

1. nädal