1. nädal

Saabumine🛬


Lend läks sujuvalt ja enne kui arugi sain hakkasid horisondilt piiluma Alpid. Kui lennuk Zürichis maandus, oli ilm ideaalne - soe, päikesepaisteline ja selge sinine taevas. Pagas käes, vaatasin oma telefonis Šveitsi ühistranspordiäppi SBB, et leida oma rong. Leidsin kiiresti õige rongiplatvormi ning ostsin äpist pileti Winterthuri. Leidsin vaba istekoha ning järgmised 20 minutit nautisin aknast maalilisi vaateid väikestele linnadele ja ümbritsevat maastikku. Peale seda jalutasin 15 minutit läbi linna ning varsti olingi ühikas. Panin asjad oma tuppa ära ja tegin endale natuke süüa. Jägmiseks suundusin peole. Tutvusin paljude inimestega, kelle kõikide nimed mul esimese korraga meelde ei jäänud. Tudengeid oli kõikjalt üle maailma, aga suurem osa tudengeid oli Ameerika Ühendriikidest.


Tuba ja ülejäänud ühikas


Plussid

+Tuba on suur ning piisava mööbliga

+Mahukas ja hästi hoitud köök, kuigi paar potti ja panni võiks veel olla

+Toredad ühikakaaslased

+Ühikas pole kaugel koolist, rongijaamast ja ka toidupoodidest.


Miinused

-Tuba on üsna tiheda liiklusega tänava kõrval

-Vaade toast pole kõige ilusam

-Padi on liiga pehme ning tekk on liiga väike

Ühikatuba



Winterthur


Olen mitu päeva käinud linnas ja selle ümbruses jalutamas. Vanalinn on väga ilus, kuid ülejäänu linnast koosneb suures osas uuematest, minu arvates mitte nii ilusatest ehitistest. 

Esmaspäev oli tutvustav päev koolis, kus jagati palju erinevat informatsiooni. Tutvusime õppekeskkondadega, saime selgeks millises majas tunnid toimuvad ja lisaks saime teada ESN-i(Erasmus Student Network) kohta ning millised üritused on tulemas.

Kooli peahoone



Rigi⛰️ja Luzerni linn


Kolmapäeva varahommikul pidin esialgu minema ennast elanikuks registreerima(seda peab tegema 14 päeva jooksul peale saabumist), kuid söögilauas juhtusin rääkima kolme kutiga, kes plaanisid minna Rigi mäele ja ka Luzerni linna. Esialgu oli neil plaan minna neljakesi aga kuna üks neist magas sisse, siis olin valmis teda asendama. Ühistransport on üldjuhul väga kallis, aga noortel võimalik osta päevapilet 80 frangi eest ning sellega saad kaasa võtta veel kolm sõpra. Seega igaüks maksis päevapileti eest 20 franki ja kõige parem on see, et päevapilet katab peaaegu kõik ühistranspordi Šveitsis. Sõitsime rongiga Rigi mäe jalamile ning sealt edasi pisema trammiga mäe tippu. Vaade oli lummav, kuigi olime 1700m kõrgusel nägi sealt ikka väga kaugele. Oleks pidanud panema selga paksema jope sest tuul oli väga külm ja tugev.






Edasi läksime Luzerni linna, külastasime Kapellbrücke silda, jalutasime vanalinnas ja sõime Vietnami toitu. Õhtul tegime veel praamiga järve peal tiiru. Peale pikka päeva jõudsime pimedas tagasi ühikasse.



Muu


Enne reisi leidsin sobiva internetipaketi ja sain e-SIMi ehk sain maandudes kohe internetti kasutama hakata. Neljapäeva hommikul käisin registreerisin ennast elanikuks ära. Hetkel mõtlen ja arvutan millist kaarti oleks ühistranspordiks kõige mõistlikum osta.


Ja nagu ikka uued seiklused juba uuel nädalal. :)



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ettevalmistus uueks väljakutseks

2. nädal