4.nädal

Jälle koolist


Siin õppimine on ikka tore, sest pea igal tunnil on samal päeval teoreetiline osa ja peale seda mingit sorti praktiline osa. Mitte, et lennuakadeemias tunnid niimoodi ei toimu, aga kuna rahastus on siin palju suurem on võimalusi palju rohkem ja ka huvitavamad. Näiteks saime meteroloogia tunnis ilmaõhupalli teavasse lasta ja siis hiljem uurida, mis andmeid ta mõõtis. Aerodünaamika tunnis tutvustati meile kooli enda tuuletunnelit ja selle tööpõhimõtet. Selline praktiline osa on minu meelest väga vajalik ning aitab teooriat paremini mõista, lisaks süstib see uut motivatsiooni õppimiseks.

Vihmane päev Zürichis


Lõpuks otsustasin teha reisi ka zürichisse, naersingi enne, et käisin ära mägedes aga pole Zürchit veel näinudki. Ilmteade lubas vihma, aga see mind ei heidutanud, võtsin kaasa vihmavarju ja jope. Sõitsin siis rongiga ca 20 min Zürichisse ja kui rongijaamast välja jõudsin sadas õnneks ainult kerget vihma. 

Vaatamata ilmale ei valmistanud Zürich pettumust. Alustuseks jalutasin vanalinnas ja otsisin üles Grossmünsteri ja Fraumünsteri kirikud. Kirikud olid väga ilusate kelladega. Tahtsin ka jalutada ooperi hoone juurde, kuid sain seda vaid kaugelt seda näha, sest osa linnast oli piiratud tõketega seal toimuva rattavõistluse pärast. Edasi jalutasin veidi Limmati jõe ja Zürichi järve ääres. Vesi oli isegi vihmasel päeval väga helesinine. 

Pealelõunal jäi sadu isegi korraks järgi ning kui olin olulisemad asjad ära näinud mõtlesin, et lähen tagasi ühikasse. Siis aga tuli hea idee, kuna aega oli veel palju sõitsin rongiga Ikeasse. Ikea jääb täpselt Zürichi ja Winterthuri vahele. Jalutasin poes ringi ja ostsin endale uue teki, sest ühika poolt antud tekk oli väga väike ja ka üsna paks, hiljem avastasin, et ostetud tekk on toodetud Eestis(magades on nüüd päris kodune tunne😆). Lisaks oli Ikeas juba jõulukaup väljas, ei ostnud küll midagi aga imestasin, et ei ole veel Halloweenigi olnud aga juba on jõulukaup müügil. Peale ca tund aega poes jalutamist hüppasin rongile ja sõitsin tagasi Winterthuri. Lähen kindlasti Zürichisse veel mitu korda, eriti ootan seda kui lumi maha tuleb.









Miks ma Oktoberfestile ei läinud?


Oleks võinud ju minna, sest ilm polnud kõige kehvem ja siit sõidab rongiga sinna ainult 3 tundi ja bussiga ca 4 tundi. Põhjuseid miks minemata jäi oli mitmeid. Esiteks polnud minu korruselt keegi väga vaimustuses sinna minema. 

Oleksin võinud minna ESN-iga aga ei saanud piletit ja pealegi nende reis nägi ette kolm päeva seal veeta ja magamine oli mingis telgis, mis tundus kahtlane, eriti kui terve reisi hind oli üle 200 frangi. Seega see valik jäi kohe välja.

Pealegi olen Münchenis varem käinud, seega poleks seal midagi uut peale festivali näinud. Lõpuks on hinnad seal ka ikka üsna kallid, liitri õlle eest 15 eurot maksta on natuke liiast.

Selle asemel otsustasime ühikakaaslasega ise brezeleid küpsetada ja sinna kõrvale õlut juua. Ei tulnud küll päris identsed esimese korraga välja, aga olid täitsa söödavad. Kokkuvõttes säästsin raha ja nautisin seltskonda.



Selleks korraks kõik, aga nagu ikka uued seiklused juba uuel nädalal!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ettevalmistus uueks väljakutseks

1. nädal

2. nädal